Vi kjemper en felles kamp for rettigheter

13 Jun 2017
Det handler ikke om penger, landegrenser eller diagnoser - det handler om mennesker og hvilke muligheter de skal få! Se den fine filmen fra Marianne og Alexanders reise til Malawi.

I'm an activist and a black feminist

13 Jun 2017
I work with Malawian rights for women with disabilities, I'm an activist, I'm a black feminist. With FEDOMA we have managed to change people's mindset about people with disabilities. Møt Patricia Moyo, 17 år, og erfaren aktivist. Hun vet hun har mye å kjempe for.
Levekårundersøkelser i ni land i det sørlige Afrika viser ifølge Sintef at funksjonshemmede oftere enn andre risikerer å sitte fast i fattigdomsfella. Bildet er fra et intervju i utkanten av byen Chipata i Zambia i forbindelse med en av studiene. Foto: Sintef

Inkluderende utviklingspolitikk

23 May 2017
Den britiske utviklingsministeren Priti Patel kom nylig med en sterk uttalelse til The Guardian: «Jeg ble sjokkert da jeg forsto hvor lite som har blitt gjort for funksjonshemmede i land som mottar bistand fra verdenssamfunnet». Regjeringens nye utviklingsmelding «Felles ansvar for felles fremtid - Bærekraftsmålene og norsk utviklingspolitikk» (St.m 24 2016-17) bør leses i lys av denne innsikten.
Faksimile fra Dagsavisens oppslag

En ekskluderende utviklingspolitikk

16 May 2017
Utenriksminister Børge Brende la nettopp frem sin nye Utviklingsmelding. Den understreker at FNs nye bærekraftsmål fra og med nå skal styre og påvirke all norsk utviklingspolitikk. Men hvorfor er meldingen da så svak når det gjelder tiltak for å inkludere mennesker med funksjonsnedsettelse? Hvorfor kommer nok en samling fine ord som ikke følges opp av tiltak – eller bevilgninger?

Verdens viktigste bank?

10 May 2017
Det er vanskelig å si hvilken bank som er den viktigste i verden. Det handler vel som så mye annet om hvor i verden du befinner deg. For verdens fattigste og for funksjonshemmede vil jeg påstå at Verdensbanken er verdens mektigste. Den kan ha avgjørende betydning for millioner av fattige. Og den kan bidra til å gi funksjonshemmede et nytt liv.

Raushet - for noen

26 Oct 2016
Vi vet ikke hva som er verst i den såkalte” ILPI-saken” som VG har rullet opp. Er det UDs saksbehandling, deres selektive raushet eller ILPIs grådighet? Eller den forskjellsbehandlingen saken avslører? Morten Eriksen kommenterer ILPI-saken i Vårt land i dag.