Én ekstra milliard til Syria nå!

23 Apr 2015
Ti norske organisasjoner, herunder Atlas-alliansen, ber om at Høyre støtter kravet om styrking av nødhjelpsinnsatsen i og rundt Syria. Norge må stille opp med én ekstra milliard for å hjelpe syriske flyktninger i sine nærområder, og den bevilgningen må komme i tillegg til den humanitære støtten som Utenriksdepartementet har satt av i år.
Abou (i rullestol)  med sine søsken og mor. De er syriske flyktninger i Bekaa-dalen i Libanon. Han og broren lider av en muskelsykdom som har gjort dem avhengige av rullestol. De savner skolen veldig, men moren har ikke råd eller mulighet til å frakte dem dit, og det er ingen hjelp å få. Atlas-alliansen håper det vil bedre seg veldig snart. Foto: Torgrim Halvari
Abou (i rullestol) med sine søsken og mor. De er syriske flyktninger i Bekaa-dalen i Libanon. Han og broren lider av en muskelsykdom som har gjort dem avhengige av rullestol. De savner skolen veldig, men moren har ikke råd eller mulighet til å frakte dem dit, og det er ingen hjelp å få. Atlas-alliansen håper det vil bedre seg veldig snart. Foto: Torgrim Halvari

 

Ti norske organisasjoner:

– Gi én ekstra milliard til Syria nå!

Selv om bistanden til syriske flykninger tilsynelatende har økt, har antallet flyktninger økt mer og bistanden per hode har gått kraftig ned. Syrias naboland har ikke kapasitet til å hjelpe alle, og får ikke den bistand og avlastning fra det internasjonale samfunn som trengs for å kunne håndtere krisen. Det er derfor blitt vanskeligere å flykte over grensen, og flyktninger opplever nå å bli sendt tilbake til krigssoner, mens mange andre setter ut på den livsfarlige ferden over Middelhavet.

Middelhavet har blitt en grav for tusenvis av barn, kvinner og menn som desperat forsøkte å finne trygghet. Situasjonen i Syria er en sterkt medvirkende årsak til den historisk store flyktningstrømmen.

Forventingene til Høyre vokser frem mot landsmøteåpning fredag. Signalene fra Høyres landsmøte er avgjørende for hvilket ansvar Norge tar i vår tids største humanitære katastrofe. Vi har tidligere bedt regjeringen om at Norge må tredoble den humanitære støtten til nærområdene og vi håper at Høyres landsmøte vil stille seg bak dette kravet fra Norsk Folkehjelp, Redd Barna, Røde Kors, Flyktninghjelpen, Care, Amnesty, Noas, Atlasalliansen, Mellomkirkelig råd og Kirkens Nødhjelp.

Den menneskelige lidelsen som skjuler seg bak denne humanitære katastrofen er vanskelig å ta inn over seg. Men vi kan ikke la være. Historien er dessverre full av eksempler på at for mange gjorde for lite i møte med stor lidelse og urett. Vi håper at Høyres landsmøte vil sørge for at det ikke blir konklusjonen når historien om vår tids største humanitære krise skrives.
Med vennlig hilsen
Liv Tørres, Norsk Folkehjelp
Tove R. Wang, Redd Barna
Åsne Havnelid, Røde Kors
Jan Egeland, Flyktninghjelpen
Anne-Marie Helland, Kirkens Nødhjelp
Gry Larsen, Care
John Peder Egenæs, Amnesty
Ann-Magrit Austenå NOAS
Morten Eriksen, Atlas-alliansen
Mellomkirkelig råd

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − 2 =