En skikkelig GLAD-nyhet

06 Feb 2020
Norge fortsetter med å øke sin innsats for funksjonshemmedes rettigheter. Jon Lomøy, tidligere Norad-direktør og nå spesialrådgiver i Utenriksdepartementet, tar over som co-chair i den globale alliansen for fremme av funksjonshemmedes rettigheter i bistanden. (Global Action On Disability – GLAD).

GLAD-Nettverket arbeider for rettigheter til mennesker med funksjonsnedsettelse i utviklingsarbeid. Norge overtar plassen til DFID, Storbritannias departement for internasjonal utvikling.

– Det har vært tre spennende og lærerike dager her i Washington. skriver Lomøy på Facebook. Han sier videre at han ser fram til å ta fatt på det viktige arbeidet i tiden som kommer.

Lomøy kommer ikke til å ligge på latsiden. I tillegg til det viktige vervet i GLAD, skal han også i tiden fremover lede arbeidet med Norges nye strategi for inkluderende bistand.

– Vi ser frem til å jobbe sammen med Lomøy, Utenriksdepartementet og Norad i dette viktige arbeidet, sier daglig leder i Atlas-alliansen, Morten Eriksen.

Eriksen legger til at utnevnelsen av Lomøy er en viktige norsk milepæl i kampen for inkluderende utvikling. Ja, kanskje den viktigste siden ratifiseringen av FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne i 2013.

GLAD-nettverket ble lansert i London i desember 2015. Partnerne erkjente at for å nå FNs bærekraftsmål, og for å fremme prinsippene som reflekteres i konvensjonen, trenger det internasjonale samfunnet å samarbeide bedre og mere. GLAD-nettverket består av 37 medlemmer. https://gladnetwork.net/members

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =