Oumal Hairous vitnesbyrd

13 Sep 2020
Et lite vitnesbyrd fra blinde Oumal Hairou i Niger er en fin indikasjon på hva TOFI-samarbeidet handler om.

«Jeg heter Oumal Hairou. Jeg er 21 år gammel og jeg går i fjerde klasse på Doutchi College. Tidligere var jeg seende, og jeg kunne gå på skole helt til siste året i barneskolen. Det var da jeg mistet synet. Farne min er blind også. Det ble meg fortalt at det var glaukom (grønn stær) og at det ikke fantes noen kur.

Jeg ville tilbake på skolen igjen. Og foreldrene mine var ikke mot det. I dag er jeg best i klassen, med en poengsum på 17 av 20 mulige. Men det er ikke lett for meg og jeg blir hjulpet til skolen av en nabo som også går her. Han skal nå snart opp i en annen klasse og da må jeg finne en annen til å følge meg.

I klassen bruker jeg et nettbrett, men det er veldig treigt. Jeg hadde foretrukket en maskin som var mer tilpasset. Mine medelever dikterer oppgavene for meg, men ettersom jeg har bedre resultater enn dem er det en del som ikke vil hjelpe. Men lærerne kommer og hjelper meg og det er barneskolelæreren min som oversetter hjemmearbeidet for meg til blindeskrift.

Etter å ha fullført videregående har jeg lyst til å bli lærer for å bidra til utdannelse for funksjonshemmedes barn. Jeg takker Plan International Niger så mye for at de bistår med skolegang for barn med funksjonshemninger og for å bedre deres livsvilkår.»

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 14 =