Store nyheter fra Nepal

20 Jan 2016
Fem representanter fra NFUs partnerorganisasjon i Nepal har nylig blitt valgt inn i viktige posisjoner i den nasjonale paraplyorganisasjonen for funksjonshemmede. Vi gratulerer Mr. Raju Basnet som nyvalgt generalsekretær. NFU - Norsk forbund for utviklingshemmede er del av Atlas-alliansen. Av Helene T, Strøm-Rasmussen, bistandsrådgiver i NFU

Siden NFU inngikk et samarbeid med foreldreorganisasjoner i Nepal i 2002 har målet vært å samle alle organisasjonene slik at de kunne få større gjennomslagskraft. Et uformelt foreldrenettverk ble etablert i 2005, og de jobbet intensivt i flere år for å få flere medlemmer og spre kunnskap. I 2011 ble nettverket registrert som en nasjonal organisasjon med lokallag i halvparten av landets 72 distrikter, ansatte og et landsstyre. Organisasjonen har i fire år kjempet en tøff kamp for å få myndighetene, men også funksjonshemmedebevegelsen, til å anerkjenne at personer med utviklingshemning har de samme rettighetene som alle andre.

I slutten av desember 2015 fikk organisasjonen (Parents Federation of Persons with Intellectual Disabilities – PFPID) lønn for strevet. Generalsekretæren, Mr. Raju Basnet, ble valgt som generalsekretær i den nasjonale paraplyorganisasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne (National Federation of the Disabled Nepal – NFDN). Som de selv skriver: «Dette er det største som har hendt i historien for personer med utviklingshemning, og er et vendepunkt for alle som jobber for deres rettigheter”.

Les mer her

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + eleven =